today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

woensdag 15 april 2009

Texas verklaart zich 'onafhankelijk'

Van sommige conservatieve hardliners in de VS krijg ik echt koude rillingen. Of misschien is het de conservatieve spreekbuis drudgereport, die in zijn drammerige ideologische rechtlijnigheid associaties van de ergste soort oproept.
Het is de gewoonte op drudgereport om nieuws te maken van iets dat niet gezegd is, niet gebeurd is of helemaal niet bestaat, dat is niets bijzonders en niets nieuws. Matt Drudge was de man die ons Monica Lewinsky bracht, de stagiaire die Bill Clinton onder zijn bureau oraal genot verschafte en de jurk met de vlekken ongewassen opsloeg tot die door het gerecht onderzocht kon worden. De affaire zelf interesseerde eigenlijk niemand, was geen impeachment waard en ik kan me nog herinneren dat ik op de radio een vrouw op straat geïnterviewd hoorde worden die zei dat ze het zich best kon voorstellen, want zij vond Clinton ook wel een lekker ding. Lang leve de emancipatie, dacht ik.

Drudgereport is anti-abortus, anti-homo, pro-Palin, anti-Obama, pro Rush Limbaugh, pro republikeins, anti-belastingen (kost maar geld) en blinkt uit door foto's van democraten in rare houdingen met verwrongen gezichten (vooral de verzameling Nancy Pelosi is de moeite waard) en spic en span uitziende republikeinen die god weet waarom verwikkeld zijn in seksschandalen en processen wegens corruptie.

Nu kopt drudgereport met een 'flash'-nieuwsbericht over de gouverneur van Texas (een republikein) die heeft gezegd dat de federale staat zich teveel opdringt in het leven van zijn burgers. De kop: "Texas declares state sovereignty." Dat kan helemaal niet, je soevereiniteit uitroepen. Het wekt de indruk dat Texas zich gaat afscheiden van de unie. Willen conservatieven zo laag gaan? Waarom dan? Wat in hemelsnaam gebeurt er, dat ze zich zo opdraaien?

Terzijde: drudgereport is een interessant fenomeen. De website laat zien hoe je een ideologie kunt uitdragen zonder zelf content te verzorgen. Het enige dat drudgereport zelf maakt zijn de koppen en flashberichten zoals boven genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten