today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

vrijdag 26 juni 2009

King of pop naar huis

Ik was er niet kapot van en ik ben er niet kapot van. Madonna kan naar eigen zeggen niet ophouden met huilen. Dat geloof ik best, het moet hard zijn op je vijftigste zo ongeveer voor het eerst geconfronteerd te worden met je eigen sterfelijkheid. Of zelfs maar het voorbijgaan van je jeugd. Stel je voor. 'I can't stop crying'. Indeed.

Er moet toch iets positiefs over Michael Jackson te melden zijn, dacht ik. Hij beleefde zijn grootste successen in de jaren tachtig. Die jaren waren het zwartste decennium in de muziekgeschiedenis, hoorde ik Jan Akkerman ooit eens zeggen en ik ben het hartgrondig met hem eens. Digitale opnames waren de waan van de dag, met een technische stand van zaken die te vergelijken was met foto's van te lage pixeldichtheid. Muziek uit die tijd klinkt net zo als te groot opgeklikte foto's er uit zien. Snaredrums klonken als neerstortende ruimteschepen uit Japanse tekenfilms met kinderen met veel te grote ogen. 'Drums, drums and more drums', zei Danny Kortchmar over een album van Neil Young dat hij toen ooit produceerde. ('Landing on water', een zekere mededinger naar de titel van slechtste Neil Young-album ooit)

Maar goed, ik heb iets gevonden. Het is aardig dat de totaal sexloze Whacko Jacko zo sterk uit de hoek komt met een stomende versie van John Lennon's ode aan het gezamenlijk orgasme. Verder bevat de clip alle yekkie elementen van de jaren tachtig. Let op de getoupeerde haren, Steinberg bas, Simmons drums, leren jasjes met kraag, nou ja, teveel om op te noemen, het is yekkie all over.



Ik kom binnenkort nog eens terug op die Japanse tekenfilms. Daar ben ik inmiddels een groot liefhebber van geworden. Geïnteresseerden, kijk alvast hier eens.

Senators en sex

De lijst met Republikeinse politici die het veld moesten ruimen na een sexschandaal is lang en interessant. De gouverneur van South Carolina, George Sanford is de meest recente. Hij was ineens weg, niemand wist waar hij zat. Volgens zijn staf was hij aan het wandelen in Argentinië. Het bleek dat het om andere fysieke inspanningen ging. Maar hee, wie zou hem zo'n knappe vrouw willen ontzeggen?



Er zijn ook alweer berichten dat dit een hoax is en helemaal niet de vrouw in kwestie. Ik had ook een jongere dame dan een 43-jarige met twee kinderen verwacht.
Vorige week gaf senator John Ensign van Nevada toe dat hij een affaire had met een dame van zijn staf ('staf' huh...), was John McCain ook al niet getrouwd met zo'n 'staffer' waarvoor hij zijn vrouw en kindertjes in de steek liet? Senator Larry Craig van Idaho was ook een goeie, hij werd betrapt toen hij mannen om sex vroeg op een publiek toilet. David Vitter, kandidaat-senator in Louisiana, stond op de klantenlijst van de madam in Washington DC die republikeinse klanten van escort voorzag.

Als de mannen in de republikeinse partij zich niet snel volwassener gaan tonen, kan het niet anders of we krijgen in 2011 te maken met de onovertroffen Sarah Palin als republikeinse presidentskandidaat. De dame die sneller babbelt dan haar brein kan formuleren gaat ons dan amuseren met nog grotere taalkundige vondsten dan de beroepsstotteraar George W. Bush het voor elkaar kon stoethaspelen. Lijkt me een goed plan.