today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

dinsdag 14 april 2009

Minnesota krijgt -misschien- eindelijk senator

Bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar stonden ook een aantal zetels in de Amerikaanse senaat op het spel. De senaat heeft 100 zetels. Daarvan zijn er nu 56 democratisch, 2 stemmen er democratisch en 41 zijn republikeins. De democratische partij zou graag 60 zetels hebben, dan kunnnen ze een filibuster voorkomen, een eindeloze vertraging van de besluitvorming.
In de staat Minnesota was de race voor de senaatszetel extreem spannend. Na enige hertellingen leidde de democraat Al Franken met 225 stemmen meer dan zijn rivaal, republikein Norman Coleman.
Dit verschil werd gisteren bevestigd door een rechtbank in Minnesota. Coleman wilde meer stembiljetten toelaten tot de hertelling, maar dit werd hem niet gegund. Coleman kan nog in beroep gaan bij het hooggerechtshof van Minnesota en het hooggerechtshof van de VS, maar experts geven hem weinig kans.
De recente ervaringen met het stemgedrag van de republikeinen in de senaat geven aan dat het inderdaad relevant is voor adequate besluitvorming om een duidelijke meerderheid te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten