today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

donderdag 16 april 2009

Texas onafhankelijk?


Nadat drudgereport eergisteren al kopte dat Texas uit de unie van Verenigde Staten wil stappen, heeft nu ook de neutralere Huffington Post een bericht over gouverneur Rick Perry. Perry stelt dat Texas uit de unie kan stappen. Hij geeft als reden dat de federale overheid zich teveel met de staten bemoeit. Doorn in het oog zijn hem daarbij de federale belastingen. Vooral het stimuleringspakket voor de economie is hem te duur en komt naar zijn mening te veel op de schouders van de belastingbetaler terecht.
Eerder weigerde Perry een federale bijdrage van 550 miljoen dollar die bedoeld was om werklozen te ondersteunen.
Perry heeft met zijn opmerking over belastingen best een punt, vind ik. Maar als iets gewoon democratisch beslist is, vind ik het wel een beetje kinderachtig om dan stampvoetend proberen je gelijk te halen onder het uitroepen van tot de overtreffende trap opgevoerde dreigementen.

Overigens kopt drudgereport ook weer met Texas vandaag. De link verwijst naar de Dallas Morning News. Het artikel is letterlijk hetzelfde als dat op de Huffington Post en blijkt uiteindelijk afkomstig van Associated Press.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten