today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

dinsdag 16 juni 2009

Gemiste kans



In de zomer van 2008 werd aan Maarten van Rossem namens de PvdA het verzoek gedaan om lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen te worden.
Ik hoorde Van Rossem er gisteravond op de radio over praten. Hij had het graag gedaan, zei hij, maar hij vond zichzelf te oud: 'ja, ik had net John McCain afgeschilderd als een verwarde bejaarde -wat hij ook was trouwens- en dan kun je het niet maken om daar zelf te gaan staan'.
Maar de Europese Unie is een zegen voor Nederland en natuurlijk moet die uitgebreid worden met Kroatië en Turkije. Tja, zei Van Rossem, dat is wel niet precies het standpunt van de PvdA, maar je hoeft niet altijd voor de volle honderd procent het partijstandpunt te ondersteunen om toch lang lid en supporter van die partij te zijn. En hij had graag de degens gekruist met anti-Europeanen zoals de mensen van de PVV, om af te rekenen met hun 'paranoïde leugens'.

Update: Van Rossem was gisteravond zelfs bij Knevel en van den Brink. Hij zegt er ongeveer hetzelfde. Verder een enorme tijdverspilling over de oninteressante vraag of Wouter Bos gelogen had in een verkiezingsfilmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten