today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

dinsdag 28 april 2009

Holocaust kan niet ontkend worden

Gerd Honsik, Oostenrijker en redacteur van het boek 'Freispruch für Hitler?' is in Wenen tot vijf jaar cel veroordeeld voor het verspreiden van nationaal-socialistisch gedachtengoed. 'Wiederbetätigung' heet dat in het Duits.
Honsik's boek is een verzameling opstellen van bekende revisionisten. Dat zijn mensen die de geschiedenis willen herschrijven. In dit geval willen ze de holocaust, de moord op zo'n zes miljoen joden in de Tweede Wereldoorlog, ontkennen. Ze hebben hun eigen verschillende motieven, verschillende bedoelingen en verschillende methodes. De bekendste zijn de historicus David Irving die Hitler wil vrijspreken van verantwoordelijkheid, Carlos Porter, die gewoon alles ontkent wat er terzake te ontkennen valt en eigenlijk niet gelooft dat de Tweede Wereldoorlog er is geweest en de onovertroffen Fred Zundel, die ooit beweerde dat er op de muren van de gaskamers van Auschwitz 'geen spoor van cyanide te vinden is'.

Het ontkennen van de holocaust gaat echter gewoon niet op. In 1980 bood een revisionistische organisatie 50.000 dollar aan een Mevrouw Mermelstein als zij kon bewijzen dat mensen waren vergast in Auschwitz. Mw. Mermelstein nam de handschoen op, ging naar de rechter in Californië en de organisatie moest betalen. De formulering die de rechter gebruikte laat geen enkele ruimte voor twijfel over het bestaan van de holocaust:

"Under Evidence Code Section 452(h), this court does take judicial
notice of the fact that Jews were gassed to death at the Auschwitz
Concentration Camp in Poland during the summer of 1944."
"It just simply is a fact that falls within the definition of Evidence Code Section 452(h). It is not reasonably subject to dispute. And it is capable of immediate and accurate determination by resort to sources of reasonably indisputable accuracy. It is simply a fact." (link)

Ik moet maar eens op zoek gaan of er niet opnieuw groepen zijn die zo dom zijn om weer zo'n beloning aan te bieden. Mooi makkelijk geld verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten