today's wisdom

"we are being fooled all the time, by people who have an interest in fooling us and the means and resources to do so"

maandag 27 april 2009

Eiland van de week


Socotra is een zeer exclusief oord. Het ligt ver weg, is vijf maanden per jaar onbereikbaar door het moesson-weer, er vliegt maar zo af en toe een vliegtuig heen, de bevolking spreekt een unieke taal en er zijn talloze plant- en diersoorten die gewoon nergens anders voorkomen.



Socotra zat in een vorig geologisch tijdperk aan Afrika vast. Het werd een eiland in de Indische Oceaan en de inheemse dieren en planten kregen hun eigen specifieke trekken. Een beetje zoals de Galapagos-eilanden in de Stille Oceaan, waar Darwin z'n ideeën over evolutie opdeed.



Je kunt naar Socotra toegaan. Dit jaar nog. (of hier) Het moet een zeldzame ervaring zijn om op een plantje te trappen en zojuist het laatste exemplaar van iets unieks om zeep te hebben geholpen.



Er zijn ook nog stranden en er is vast voldoende zon om bruin te bakken. Er zijn twee hele wegen op het eiland en vervoer per kameel behoort ook tot de mogelijkheden. De hotelaccomodaties schijnen te wensen over te laten en het eten is verteerbaar, maar kan voor onverwachte sensaties in het spijsverteringsproces zorgen. Hier nog een site met mooie foto's. Be inspired!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten